Thursday, December 21, 2006

Γάγγραινα κ.ά.

Γάγγραινα, απόστημα, γλοιερά όντα που σούρνονται, φίδια, σαρανταποδαρούσες με δηλητήριο, διπρόσωπα τέρατα, αχάριστα γουρούνια.....
Αυτά τα όντα περιβάλλουν ή περιέβαλλαν την ζωή μου, την καθημερινότητά μου και μολύνανε με τον γλοιώδη εμετό τους την ψυχή μου.
Κι αυτό γιατί έκανα το λάθος και τα αγάπησα. Έντονα, με πάθος, ολοκληρωτικά.
Και έκανα το λάθος να δοθώ γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την αγάπη. Δίνεις χωρίς να περιμένεις κάτι. Δίνεις γιατί έτσι θέλεις, έτσι σου βγαίνει. Δίνεις γιατί αγαπάς τόσο, ώστε σου περισσεύει και το ζείς.....
Αυτή η πρακτική είναι άκρως εκμεταλλεύσιμη σε όσους επιτήδειους θέλουν να εκμεταλλευτούν τα πιστεύω σου και την ψυχή σου.
Και γώ τους άφησα.
Δεν φταίνε αυτοί
Μόνο εγώ φταίω.
Γιατί, ενώ μου το έλεγαν οι τρείς άνθρωποι που πραγματικά μ΄αγαπάνε και το΄χουν αποδείξει με πολλούς τρόπους - μου έδωσαν χωρίς να περιμένουν, πίστευα πως όλοι είχαν την ίδια έννοια της αγάπης στο μυαλό τους και την ψυχή τους.
ΟΧΙ ΠΙΑ.
ΦΤΑΝΕΙ.
ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΩΡΑ!
Κι αφού το έκανα αυτό, γιατί πονάω τόσο??

3 comments:

Anonymous said...

Σκεψου τους νόμους της φύσης, σκέψου τους νόμους της κοινωνίας (γραπτούς και άγραφους), σκέψου τον τρόπο που μεγάλωσες (σε μεγαλώσανε), ανάλυσέ τα και τότε θα παρατηρήσεις ότι ούτε αυτοί φταίνε ούτε εσύ. Σαν ένα μικρό παιδί που ανακαλύπτει τον κόσμο θα πρέπει και εσύ, έστω και λίγο αργά, να ανακαλύψεις όλα εκείνα τα σημεία που σου δείχνει ο άλλος για τον χαρακτηρα του και να του δώσεις ότι από τον εαυτό σου δεν θα σε πονέσει αν τραυματιστεί. Να υψώσεις εκείνα τα τείχη που θα επιτρέπουν να περάσουν μέσα μόνο όσοι θα έχουν περάσει τις δοκιμασίες εκείνες που θα σε διαβεβαιώνουν οτι δεν έχουν μυτερά νύχια και δόντια για να ξεσκίσουν τον ψυχικό σου κόσμο.
Α! Και ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις ένα φίλο είναι να του δανείσεις χρήματα!................

Anonymous said...

Πονάς μικρό μου γιατί έβγαλες μαζί τους και ένα κομάτι του εαυτού σου

bluesmartoula said...

mjimako μου. Δεν πονάω απλά. Τα σωθικά μου έχουν σκιστεί.
Ίσως να πρέπει να κλάψω για να εξαγνίσω όσα έχουν δεί τα μάτια μου, αλλά για να κλάψω πρέπει να πιώ. Και δεν θα πιώ γιατί ξέρω πως άν βάλω έστω και μιά γουλιά στο στόμα μου θα ξεσπάσω τόσο πολύ που δεν θα με αναγνωρίζω αύριο.
Το μόνο που έκανα ήταν να τραγουδάω τόσο δυνατά που μ΄έχει πονέσει ο λαιμός μου. Και τραγουδάω ακόμα και τώρα που γράφω:
Feel so Bad
Feels like a ballgame on a rainy day
Feel so Bad
Feels like a ballgame on a rainy day
Yes I got my raincheck
Packed my grips and drove away.....