Friday, May 17, 2013

Ο Νότης!

Για κάποιο λόγο σήμερα ακούω Νότη. Νομίζω πως η φωνή του στα τραγούδια του είναι μοναδική! Έχω αφεθεί σε αναμνήσεις... Τότε που δούλευα σ΄ένα γραφείο κι ήμουνα ιδιαίτερα απορροφημένη σ΄αυτἀ που έκανα... Είχα δίπλα μου (μοναδικό προνόμιο!) ραδιοφωνάκι Και άκουγα μόνο ξένη μουσική. Κατά λάθος "έπιασα" σταθμό που έπαιζε ελληνική μουσική. Δεν το είχα προσέξει. Τόσο αφοσιωμένη... Δεν θυμάμαι ποιό τραγούδι ήταν. Έχουν περάσει άλλωστε τόσα χρόνια. Μπορεί να ήταν το "Παράλληλα". Ναι, αυτό που περπατάμε παράλληλα κι όλα είναι ακατάλληλα για να σμίξουμε πάλι. Ίσως. Άφησα το στυλό (ναι τότε δούλευαν τα στυλό big time) κάτω και έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να ψάξει ποιός είναι ο καλλιτέχνης. Δεν έψαξα πολύ. Όλοι τον ήξεραν. Εκτός απο μένα. Τέλος πάντων. Η μπαλάντα είναι το αγαπημένο του γιού μου. Α ρε Νότη....

4 comments:

Heliotypon said...

Βλέπω κι εσύ νυχτερινή βάρδια κάνεις! Δυστυχώς με τη μουσική κουλτούρα τύπου Νότη δεν επικοινωνώ και δεν φταίει αυτός, αλλά εγώ που δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα του! Και δεν είναι ο στίχος, αλλά το μουσικό είδος που με απομακρύνει. Τυχεροί όσοι διαθέτουν μουσική ευρύτητα. Δυστυχώς δεν ανήκω σ' αυτούς!

bluesmartoula said...

Άστα να πάνε Heliotypon μου! "Βαράω σκοπιά"! Όσο για την μουσική, μόνο η μουσική κουλτούρα Νότη με "τράβηξε" στο παρελθόν. Ίσως ήταν η διάθεσή μου τότε. Σήμερα έχω γυρίσει παρελθόν. Πού και πού θυμάμαι. Κι αυτό είναι κακό! Σε φιλώ

TzinaVarotsi said...

Μ' αρέσουν κάποια τραγούδια του κι όταν καταφέρνω να αποστασιοποιούμαι από αυτό που είναι σαν άνθρωπος, τα ακούω ευχάριστα :-)

bluesmartoula said...

Tzina μου, εμένα μου θυμίζουν ωραία χρόνια. Δεν κοιτώ καθόλου το θέμα άνθρωπος εν προκειμένω.... Βοήθησέ με σε κάτι, άν διαβάσεις το σχόλιό μου: Προσπαθώ να σε κάνω follow, αλλά δεν έχω καταλάβει καλά τί πρέπει να κάνω. Θέλω να μου βγάζει ο μπλόγκερ ενημέρωση για τα πόστ που ανεβάζεις. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να το ψάξω. Μήπως ήταν εύκολο να βοηθήσεις? Γλυκειά Καληνύχτα.